• Bejelentkezés: +36 30 513 5853 • recepció: +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

Tarnai Bernadett

1994-től dolgozom fogászati asszisztensként. 10 éve a Gáspár Medical Center (GMC) csapatát erősítem, jelenleg szájhigiénikusként. Ismereteimet folyamatosan bővítem, résztvevője vagyok hazai és nemzetközi konferenciáknak, szájhigiéniai továbbképzéseknek, mint például az éves Dental World és Upgrade Konferencia sorozat, vagy a Temesvári és Marosvásárhelyi Nemzetközi Lézer Kongresszus. Fő profilom az ínysorvadásban szenvedő páciensek kezelése, a megfelelő szájhigiéniai állapot kialakítása, megtartása, a betegek felkészítése, instruálása és motiválása a megfelelő otthoni szájápolásra. A folyamatos nyomon követés és a megfelelő szájhigiénia fenntartása a parodontális betegségekben szenvedők számára elengedhetetlen. A Dr. Gáspár Lajos által kidolgozott 25 lépéses módszer egyes eljárásait több helyen publikálta az Ecto Derma Oktatási Központ, melyben szájhigiénikusként komoly szerepet vállaltam (Implantindex, Dental Hírek, Lézerek a fogászatban). Részt vettem az APDT lézeres kezelések bevezetésében és elterjesztésében Magyarországon. Rendszeresen gyakorlatvezetőként és oktatóként segítem a továbbképzési munkát. 2013-ban elsőként kaptam meg a ‘Laser Dental Hygienist” címet és oklevelet. Legfőbb feladatomnak tekintem az implantológiai és parodontológiai páciensek szájhigiéniai programjának koordinálását és vezetését, felügyeletét és fejlesztését. A program részét képezi a fogkő-eltávolítás, a soft lézer terápia, az APDT kezelés, hialuronsav és több szájhigiéniai termék használatának bemutatása, betanítása és helyes alkalmazása. Fontos, hogy a páciensek számára a legmegfelelőbb, legelőnyösebb, kevésbé kellemetlen technikákat alkalmazzuk. Ennek érdekében felkutattam a Kanadai Toronto College of Dental Hygiene oktatott, ám Európában kevéssé ismert fájdalom mentes subgingivalis depurálás módszerét és annak elsajátítására, bevezetésére és továbbadására fordítottam figyelmem. Véleményem szerint a szájhigiéniai munkát csak elhivatottsággal, kitartással, maximális precizitásra törekedve, egy csapat tagjaként lehet magas színvonalon végezni.

2015-ben fogászatunkon bevezetésre került a “Smylist program”, amellyel támogatjuk az implantológiai és magas rizikófaktorú betegek szájhigiéniai programját.

Remélem a jövőben is még sokáig felvehetem a küzdelmet az ínysorvadás leküzdésében, megelőzésében és gyógyításába! Forduljon házzám bizalommal!

A mottóm: A helyes fogmosás csodákra képes.