• Bejelentkezés: +36 30 513 5853 • recepció: +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

KÖVETKEZMÉNYEK

Egy pár elmaradt vagy nem elég alapos fogmosás következtében a fogkövek jelenléte egyre fokozódik. Egyre nagyobb, szélesebb telepeket alkotnak a fogon és elkezdik eltolni a fogínyt a fogtól, illetve irritálják azt. Ebből következik az…

Az ínyvérzés megjelenését alapvetően kétféle reakció szokta követni:

Az ínyvérzés rendszeressé válása komoly fogágybetegség előjele. Az ínyvérzés és a ínyirritáció mellett a fogkő folyamatos növekedésével éket képez az íny és a fogak között, ahol úgynevezett tasakok alakulnak ki. Ezekben a tasakokban baktériumok megtelepednek és határtalan szaporodásnak indulnak (mivel a tasakokat otthoni módszerekkel lehetetlen kitisztítani, kifertőtleníteni). Így alakul ki az ínygyulladás:

fooldal1

Az ínygyulladástól az ínysorvadásig egyszerű a folyamat. Minél jobban vérzik fogmosáskor az íny, annál rövidebb ideig, minél érzékenyebb lesz a fogágy, annál kevesebbszer mosunk fogat. Az amúgy is elfogkövesedett szájban hatványozott gyorsasággal romlik a tisztaság és a komfotérzet, megjelenik a kiírthatatlan szájszag is.

A baktériumok termékeiből keletkező toxikus anyagok, a számtalan kellemetlen tünet mellett, a fogat tartó csont felszívódásához és a fogak meglazulásához vezethetnek. És ami még rosszabb a folyamatban, hogy a tasakokból a baktériumok és azok toxinjai a tasak sejtjein keresztül bejutnak a véráramba és így eljutnak a szervezet távoli részeire, ahol az érfalon megtapadva nagyon komoly és súlyos másodlagos betegségeket okozhatnak!

Ha nem fordulunk időben ínyproblémákkal szakemberhez nagyon gyorsan olyan súlyos következményeket okozhat, mint például:

Tudományosan bizonyítást nyert, hogy a fogágysorvadásban szenvedők, fogínytasakkal rendelkezők között a másodlagos, gyakran halált okozó betegségek sokkal gyakrabban fordulnak elő, mint az egészséges fogínnyel rendelkezők esetében.

A fogínygyulladás és fogínysorvadás jelei, tünetei, veszélyei

DE MIT TEHETÜNK ELLENE?