• Bejelentkezés: +36 30 513 5853 • recepció: +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

Szív- és érrendszeri problémák

Ma már bizonyított tény, hogy a szájüregi problémák intenzív fogászati kezelése nemcsak a fogak, hanem a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében is segíthet.

Az ínygyulladás a világ felnőtt népességének csaknem 40%-át érinti, és amely a megfelelő kezelés elmulasztása esetén számos egyéb betegséghez is vezethet. Ma már bizonyított tény, hogy a szájüregi problémák intenzív fogászati kezelése nemcsak a fogak, hanem a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében is segíthet.

A szájüregben több milliárd baktérium él, legnagyobb része a plakkban (lepedék). Ezek a baktériumok jelentős szerepet játszanak a támasztó szövetek pusztulásában, így a fogágybetegség kialakulásában.

Minden az ínygyulladással kezdődik, ami tulajdonképpen egy nagy, nyitott sebfelszín, amin  keresztül kórokozók bekerülnek a véráramba és a test más pontjain problémákat okozhatnak.

A szájüregi gyulladások, sok esetben a szervezet egészében gyulladásos reakciót válthatnak ki, melyek hosszú távon, többek közt szív és érrendszeri megbetegedéseket okozhatnak.

Számos baktérium típus, amely szerepet játszik a fogágybetegségben, megtapadhat az elmeszesedett erek falában, akár érelzáródáshoz, vérrögképződéshez, ezáltal infarktushoz vagy agyvérzéshez is vezethet, minek bizonyítéka, hogy ezeket a baktériumokat megtalálták az emberi szervezet számos pontján (szív, agy, érrendszer).

A legjobb védekezés a megelőzés. Célszerű és kifizetődő az ilyen veszélyes, magas rizikójú parodontális problémákat a legelején elkapni és kezelni.

12627259_xxl